AZONNALI INTÉZKEDÉSEK ESETTANULMÁNY

VISSZAHÍVÁSI PROJEKT 

ÜZLETI KIHÍVÁS

Egy autógyártónak le kellett cserélnie 3500, már összeszerelt autó hibás ajtózárait. Mivel az autók már 7 európai ország értékesítési piacán jelen voltak, a TRIGO, szakértelmének és nemzetközi hálózatának köszönhetően, ideális minőségügyi partnerjelöltnek tűnt a misszióra. 

TRIGO MEGOLDÁS

Több mint 60 menedzser és operátor dolgozott 7 országban a projekt során. A misszió kevesebb mint tíz nap alatt sikeresen lezárult. A TIGO szakértelmének köszönhetően a gyártó gyorsan közvetlen eladásra bocsájthatta a 3500 gépjárművet.

 

MINŐSÉGÜGYI TŰZFAL 

ÜZLETI KIHÍVÁS

Egy turbina alkatrészek gyártásával foglalkozó beszállító képtelen volt folyamatosan fenntartani szállítmányaiban a megkívánt minőséget. A szállításközi áruellenőrzések során az átlagos ppm ráta 75 000 körüli volt. A TRIGO korábbi, repülőgépipari minőségellenőrzésben szerzett tapasztalatának megfelelően felállított minőségügyi tűzfala azonnali eredményekhez vezetett. 

TRIGO MEGOLDÁS

A TRIGO 3 napon belül, a beszállító üzemének területén felállított egy ellenőrző egységet, és biztosította a megfelelő vizsgálati eszközöket illetve kommunikációs csatornákat. Egy rövid betanítási periódust követően, 20 operátor és menedzser munkájának köszönhetően, a szállítmányok „nem kritikus hiba-rátája”  a jó eredménynek számító  45 ppm alá esett.  A nem-megfelelőségek aránya 99,94%-kal csökkent.

Esettanulmány


footer